Lid worden?

WELKOM! Fijn dat je graag wilt zingen én ook dat je belangstelling hebt voor ons kinder- en jeugdkoor!

Zingen is niet alleen leuk, het is ook heel gezond. Muziek, of je nu zingt of een instrument bespeelt, doet iets met de hersenen. Neuropsycholoog Erik Scherder, bekend van De Wereld Draait Door,  geeft daar regelmatig colleges over. Je kunt dat nalezen in onder meer het magazine van het Concertgebouw.

 

Wij zijn altijd op zoek naar fijne nieuwe leden.

In principe kun je twee keer per jaar instromen, in september en in januari. Maar neem tussentijds gerust contact op om te informeren of er eventueel een mogelijkheid tussen projecten in is.

 

Waar en wanneer?

We repeteren op donderdagavond in het gebouw van Souvenir des Montagnards, Ringbaan Zuid 253, 5021 LR Tilburg (door het poortje tussen Meijs Wonen en Kinderdagverblijf Jip&Janneke lopen, achteraan links is de entrée).

  • Opleidingsklas voor ca. 6 t/m 12-jarigen repeteert van 18.15– 19.30 uur. Je begint spelenderwijs met wat muziektheorie. Je leert noten lezen. En natuurlijk wordt er héél veel gezongen én bewogen!
  • Jeugdkoor voor ca. 13 t/m 25-jarigen repeteert van 19.00 – 21.15 uur, waarbinnen een half uur muziektheorie valt en ambitieus wordt gezongen en gewerkt aan diverse concertprojecten.

 

Om toegelaten te worden voor de het Jeugdkoor of de Opleidingsklas, zal onze dirigent en zangcoach Peggy Hegeman een stemtest afnemen. Daarbij gaat het niet om ‘mooi of niet mooi zingen’, maar om een indruk van de hoogte en de gezondheid van de stem. Daarna kun je in het koor ‘de fijne kneepjes van het vak’ gaan leren onder leiding van Peggy Hegeman.

 

Wat zijn de kosten?

De lidmaatschapskosten bedragen €160 per jaar.

Voor meerdere kinderen uit één gezin wordt vanaf het derde kind een korting verleend over het lidmaatschapsgeld voor álle kinderen.

De contributie mag nooit een belemmering vormen voor lidmaatschap. Indien dit het geval is kan Stg. Leergeld worden ingeschakeld.

Bij aanmelding betaalt u éénmalig €30 euro voor de muziektheorieboeken. Deze worden daarmee eigendom.

Alle kosten voor bladmuziek en Buma/Stemra rechten zijn vanzelfsprekend voor ons. De koormap en muziek blijven eigendom van het koor.

 

Inlichtingen of aanmelden?

Je mag het contactformulier op deze site invullen, dan nemen wij contact op met jou.

Je mag ook rechtstreeks contact opnemen met één van de bestuursleden of de dirigent van het Jeugdkoor via een van onderstaande mailadressen of telefoonnummers.

Ineke Kootstra inekekootstra@mac.com 0032 490 40 80 64

Pien van Welbergen – Danen 06 18 77 15 66

Peggy Hegeman peggy.hegeman@hetnet.nl